Sunny

13°C

Sunny

Notícies de cultura i festes de l'Ajuntament de Seva

La Polivalent, escenari de l'espectacle 'Molta merda!'

El grup de teatre Sol Solet acosta a Seva l'espectacle 'Molta merda!', original de Joan F. Murillo, amb l'objectiu de fer un exercici crític, divertit i irreverent que fa qüestionar els valors i inquietuds dels propis actors. L'obra, una comèdia musical apta per a tots els públics, mostra les complexes situacions que es viuen dins d'una companyia de teatre, on les necessitats individuals de cada component tenen més pes en detriment del grup.

Les entrades tenen un cost de 5 euros si es compren de forma anticipada a l’Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), mentre que el preu serà de 8 euros a la taquilla de la Sala Polivalent el mateix dia de la funció.

El grup de teatre Sol Solet, de Campdevànol, és una companyia amateur creada fa més de 30 anys i que ha voltat per tota Catalunya tenint molt d'èxit de crítica i públic en les seves funcions infantils, juvenils i d'adults. L'Ajuntament de Seva anima els veïns i veïnes a gaudir d'aquesta representació apta per a petits i grans en la qual el riure i la reflexió estan assegurats.

moltamerda

La Polivalent acollirà l'humor de Comando Impro!

 

Públic i actors s'uniran en una actuació única i irrepetible que tindrà lloc el proper dissabte 20 de maig, a les 22 hores.

El show d'Impro Barcelona arriba a Seva amb l'objectiu de sorprendre els assistents amb el seu humor i talent a l'hora d'inventar i crear noves històries. Sense cap guió, i a partir de les frases que el públic escriurà abans d'entrar a l'espectacle, els actors i actrius sortiran a escena per donar mostres del seu imaginari carregat d'humor i diversió.

Les entrades tenen un cost de 8 euros si es compren de forma anticipada a l’Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), mentre que el preu serà de 10 euros a la taquilla de la Sala Polivalent el mateix dia de la funció. A més, els tiquets també es podran comprar per Internet a través d'aquest enllaç.

L'Ajuntament de Seva anima els veïns i veïnes a gaudir d'aquesta representació apta per a tots els públics en la qual el riure i la improvisació estan assegurats durant més d'una hora. Per a més detalls sobre l'espectacle Comando Impro, podeu consultar el web www.improbarcelona.com.

Cartell Impro

Laia Comerma, nova Pubilla de la Catalunya Central del 2017

L’Ajuntament de Seva felicita a la sevenca per aconseguir un nou títol d’aquesta tradició tan arrelada a molts pobles de Catalunya.

La sevenca Laia Comerma Calatayud ha estat proclamada com a nova Pubilla de la Catalunya Central de l’any 2017. La proclamació oficial es va dur a terme dissabte 13 de maig a la plaça de l’Església de Piera.

Comerma va exposar la seva candidatura conjuntament amb el balenyenc David Sayós. A ambdós, l’Ajuntament els felicita públicament pel paper que estan realitzant com a Pubilla i Hereu de Seva del 2016 i per lluir amb honor i orgull el nom de la vila arreu del territori.

Durant l’acte de proclamació celebrat a Piera, Martí Castanyer Soler, veí de Navàs, també va ser proclamat nou Hereu de la Catalunya Central del 2017.

Presenta't com a candidat a Pubilla i Hereu de Seva!

 

L'elecció del pubillatge d'aquest any 2017 tindrà lloc el proper dissabte 1 de juliol.

Dins els actes previstos en la XIV Setmana de Joventut, el Servei d'Informació Juvenil El Refugi busca persones participatives i implicades amb la vida associativa i cultural de Seva per presentar-se com a candidats a Pubilla i Hereu de Seva 2017.

La filosofia del SIJ El Refugi és que siguin les entitats del poble les encarregades de presentar les candidatures. Per aquest motiu, qualsevol persona interessada a participar pot posar-se en contacte amb alguna associació perquè la presenti com a possible candidat/a.

Requisits per participar
- Tenir entre 18 anys (o fer-los al llarg del 2017) i 23 anys (cap candidat pot fer els 24 al llarg de l’any de pubillatge).
- Viure al municipi i estar-hi empadronat.
- El termini de presentació de candidats finalitza el divendres 16 de juny, a les 20 hores.

L'Ajuntament anima els nois i noies del municipi a presentar-se en aquesta tradició sociocultural tan significativa i arrelada a Seva i a molts pobles de Catalunya.

La Fundació Especial Antiga Caixa Manlleu cedeix a l'Ajuntament de Seva l'ús de l'Aula de Cultura

El consistori oferirà aquest nou espai a entitats i associacions que estiguin interessades a realitzar i impulsar activitats socioculturals.

L'Ajuntament de Seva i la Fundació Especial Antiga Caixa Manlleu (FACM) han signat aquest dilluns 24 d'abril un conveni per a la cessió d'ús de la finca coneguda com a Aula de Cultura, propietat de l'entitat sense ànim de lucre i situada al carrer de la Rocada, 9. D'aquesta manera, el consistori destinarà aquest espai a activitats de caràcter social i cultural al servei dels veïns i veïnes del municipi. L'alcalde de Seva, Xavier Rierola, destaca que "aquest acord és molt positiu per al municipi en matèria de dinamització socioeducativa; l'Aula de Cultura esdevindrà un actiu de gran valor, per això des de l'Ajuntament creiem fermament en la seva rendibilitat i funció social".

Aquest nou equipament, doncs, permetrà dur a terme més accions lúdiques a Seva, siguin gestionades directament per l'Ajuntament o mitjançant la cessió de l'espai a associacions o agrupacions del poble. En aquesta línia, Rierola assenyala que "la voluntat de l'equip de govern és oferir més i millors eines i equipaments per tal que el teixit associatiu desenvolupi la seva activitat en les millors condicions possibles".

Per això, aquelles entitats del municipi que estiguin interessades a fer ús de la sala es poden posar en contacte amb l'Ajuntament de Seva. El consistori, a més, informa que es podrà demanar el pagament d'una contraprestació per a l'ús d'aquest espai sempre que tingui com a finalitat el finançament de les activitats o el manteniment i conservació del local.

Els encarregats de signar aquest nou conveni han estat l'alcalde de Seva, Xavier Rierola, i el president de la Fundació Especial Antiga Caixa Manlleu, Miquel Torrents, a qui el consistori agraeix les facilitats donades per tal de cedir aquesta finca, un espai que pretén convertir-se en un referent al poble en el camp sociocultural.

Vine al teatre!

Els humoristes Toni Albà i Fermí Fernandes visitaran Seva el 22 d’abril amb el seu espectacle ‘Histèria sagrada’. I el 6 de maig, el protagonisme serà per a l’obra ‘Un obús al cor’.

 

La Sala Polivalent aixecarà novament el teló aquest mes d’abril per oferir als veïns i veïnes de Seva alguns dels espectacles teatrals que triomfen aquest 2017 a les sales catalanes.

Dissabte 22 d’abril (22 h.), els reconeguts humoristes catalans Toni Albà i Fermí Fernandes –protagonistes d’algunes de les grans comèdies del teatre i la televisió catalanes dels últims temps- brindaran al públic l’espectacle ‘Histèria sagrada’; una divertida obra sobre els conflictes entre creacionistes i evolucionistes.

I dissabte 6 de maig (21 h.), la Sala Polivalent acollirà la representació de l’espectacle ‘Un obús al cor’, una obra dirigida per Oriol Broggi i Ferran Utzet que replanteja els vincles amb els pares, la veritat de la vida i l’avidesa de la mort.

L’Ajuntament de Seva fa una crida als veïns i veïnes a gaudir de l’oferta teatral i recorda que les entrades per ambdós espectacles es poden adquirir anticipadament a l’OAC i al web agenda.el9nou.cat.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva