Showers

14°C

Showers

Notícies de cultura i festes de l'Ajuntament de Seva

Presenta la teva candidatura com a Pubilla i Hereu de Seva!

PubillaHereu2018SevaL'elecció del pubillatge d'aquest any 2018 tindrà lloc el proper dissabte 16 de juny.

El Servei d'Informació Juvenil El Refugi busca persones participatives i implicades amb la vida associativa i cultural de Seva per presentar-se com a candidats a Pubilla i Hereu de Seva 2018. Per aquest motiu, qualsevol persona interessada a participar pot posar-se en contacte amb el SIJ El Refugi abans del 10 de juny.

L'acte de proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Seva 2018 se celebrarà el proper dissabte 16 de juny, a les 20 hores, als Jardins del Sors. Al mateix temps, la Marina Sugrañes i en Bruno Aguilar, com a Pubilla i Hereu de Seva 2017, cediran la banda i la faixa.

Abans, però, la trobada inicial tindrà lloc a les 18:30 a la Plaça de la Creu, on es confirmaran les inscripcions i es lliuraran els rams. Tot seguit, els grallers, autoritats i el pubillatge aniran a buscar la Marina i en Bruno a casa de la Pubilla, des d'on es farà una cercavila fins als Jardins dels Sors. En finalitzar l'acte de proclamació, s'oferirà un petit refrigeri a la Sala Polivalent.

Requisits per participar

- Tenir entre 18 anys (o fer-los al llarg del 2018) i 23 anys (cap candidat pot fer els 24 al llarg de l’any de pubillatge).

- Viure al municipi i estar-hi empadronat.

- El termini de presentació de candidats finalitza el diumenge 10 de juny.

L'Ajuntament anima els nois i noies del municipi a presentar-se en aquesta tradició sociocultural tan significativa i arrelada a Seva i a molts pobles de Catalunya.

Tot preparat per a la Festa de Sant Antoni de Pàdua!

FestaSantAntoniAquesta celebració tindrà lloc el proper dimecres 13 de juny, mentre que la novena començarà el dimarts 5 del mateix mes.

Els actes per commemorar aquesta tradició amb 111 anys d'història començaran amb una missa a les 10 hores. Ja al vespre, el Sant Rosari i la cantada de goigs a Sant Antoni seran el preludi perfecte per a la botifarrada popular, un sopar de germanor organitzat pels veïns i veïnes dels voltants de la capella amb la col·laboració de l'Ajuntament de Seva.

En una jornada que es preveu multitudinària, els assistents també podran contemplar l'ornamentació d'enguany de la família Parés, encarregada de guarnir de flors la capella.

El consistori anima els veïns i veïnes a participar en els actes previstos per la Festa de Sant Antoni de Pàdua, una celebració que compta amb molt bona acceptació al municipi.

Tot preparat per a la 44a edició de l’Homenatge a la Vellesa

FestaVellesaEl diumenge 3 de juny tindrà lloc una de les tradicions més significatives del poble.

Seva es prepara per viure una nova edició de l’Homenatge a la Vellesa el proper diumenge 3 de juny, a partir de les 10:30 hores del matí. Per aquest motiu, el Patronat Local de la Vellesa de Seva convida tots els veïns i veïnes del poble majors de 75 anys a participar en aquesta activitat, que té com a objectiu rendir un merescut reconeixement a la gent gran pel seu treball de tota una vida i per la transmissió de valors fruit de la seva experiència i saviesa. Aquelles persones interessades a participar poden confirmar assistència abans del 24 de maig trucant al número de telèfon 93 884 01 11.

Com ja és tradició, es farà una trobada de tots i totes les participants davant de l’Ajuntament de Seva (Carrer de Dalt, 5). Un cop allà, es repartiran flors per a les dones i flors més petites per als homes i, tot seguit, es farà una missa. Posteriorment, membres de l'equip de govern i la Marina Sugrañes i en Bruno Aguilar, com a Pubilla i Hereu de Seva 2017, faran diversos parlaments a la Plaça de l'Església, on també s'amenitzarà la jornada amb una actuació musical. Per concloure aquesta festa, els assistents podran gaudir del dinar de germanor a la Sala Polivalent.

L'Ajuntament de Seva anima els veïns i veïnes a participar en la 44a edició de l’Homenatge a la Vellesa amb la voluntat de retre un merescut homenatge a la gent gran, un col·lectiu coneixedor de la història del poble, que es mostra molt actiu en tots els àmbits de la societat i que aporta molt de valor a la resta de ciutadans.

 

En Peyu arriba a Seva amb l'espectacle 'Planeta i-Neptú'!

L'actuació tindrà lloc el proper diumenge 27 de maig, a les 17 hores, a la Sala Polivalent.

Escrit i interpretat per en Peyu i dirigit per Joan Roura, l'espectacle 'Planeta i-Neptú' és el segon show que el conegut humorista presenta damunt dels escenaris. Amb un text explosiu i atrevit que no deixa indiferent, en Peyu consolida un estil i una posada en escena allunyada dels monòlegs convencionals i fa un pas endavant en l'àmbit teatral.

D'aquesta manera, després de l’èxit de 'Jo tinc un amic que...', en Peyu s’atreveix ara amb una dosi més de surrealisme per donar altra vegada un tomb al format convencional de monòleg d’Stand-up Comedy.

El show arribarà a Seva el proper diumenge 27 de maig, a les 17 hores, a la Sala Polivalent. El preu de l'entrada és de 10 euros si es compra de manera anticipada, i de 15 euros a taquilla.

L’Ajuntament de Seva fa una crida als veïns i veïnes a gaudir de l’oferta teatral i recorda que les entrades per a l'espectacle es poden adquirir anticipadament a l’OAC i a agenda.el9nou.cat.

PeyuSevaEspectacle

No et perdis el festival benèfic d'Osona Contra el Càncer a Seva!

La jornada solidària tindrà lloc el proper dissabte 12 de maig, a partir de les 17 hores, a la Sala Polivalent.

Seva i els seus veïns i veïnes estan cridats a demostrar, novament, la seva faceta més solidària i altruista aquest cap de setmana. El municipi s’implicarà un any més en el festival benèfic organitzat per la Junta local de l’Associació d’Osona Contra el Càncer, que se celebrarà aquest diumenge 13 de maig a la Sala Polivalent amb les actuacions dels grups de play-back de Seva i Torelló.

En aquesta ocasió, l'entitat ha tornat a preparar una jornada lúdica i social a Seva amb l'objectiu de recaptar fons i continuar treballant per augmentar el benestar i millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia. Per a més informació sobre totes les actuacions i campanyes que organitza aquesta associació, podeu consultar www.osonacontracancer.cat.

Les entrades, que tenen un cost de 5 euros, es poden adquirir a l’Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament. Des del consistori s'aprecia el gran esforç i dedicació que fan entitats com Osona Contra el Càncer i s'anima els veïns i veïnes a participar activament en una jornada solidària molt especial per a la vila.

FestivalBeneficSeva

Vine a veure l'òpera 'La Ventafocs' a la Sala Polivalent!

Amb motiu del Dia Europeu de l'Òpera, l'Escola Farigola organitza una projecció de l'obra de Gioachino Rossini. La sessió és oberta al públic en general.

L'Escola Farigola organitza el proper divendres 11 de maig, a les 15 hores, una projecció audiovisual a la Sala Polivalent. Coincidint amb el Dia Europeu de l'Òpera (European Opera Days), que se celebra el proper cap de setmana arreu del territori, Seva acollirà el visionat de 'La Ventafocs', de Gioachino Rossini, en un acte que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Seva.

La projecció, oberta a tothom, serà una adaptació en català, de 70 minuts de durada, de l'òpera 'La Cenerentola', un drama basat en el conte de fades que combina moments de serenitat i melancolia.

Des del consistori s’anima tots els veïns i veïnes a participar d’aquest visionat d'òpera i a gaudir dels actes socioculturals que s'organitzen periòdicament a la vila.

Setmana opera Seva

Vine i gaudeix d'una jornada poètica teatral a Seva!

La Sala Polivalent acull el proper dissabte 14 d'abril, a partir de les 21 hores, una interessant proposta de la companyia teatral 'Sol, Solet'.

Un espectacle per a tots els sentits dividit en dues parts diferenciades. Així es presenta la jornada poètica teatral que tindrà lloc a Seva el proper dissabte 14 d'abril. En un primer moment, la companyia teatral 'Sol, solet' proposarà una lectura poètica bilingüe teatralitzada, una sessió en què els assistents podran escoltar un seguit de poemes de grans autors catalans i espanyols i d’altres encara per descobrir.

Tot seguit, l'obra 'El testament', amb la direcció de Joan F. Murillo, ens acostarà una història en què en Benet, una persona malalta que encara el tram final de la seva vida, fa constar davant de notari les seves últimes voluntats en un espectacle amb moltes sorpreses. El preu de l'entrada és de 5 euros si es compra de manera anticipada, i de 7 euros a taquilla.

Després que la Sala Polivalent s'omplís de gom a gom en el darrer espectacle realitzat, l’Ajuntament de Seva fa una crida als veïns i veïnes a continuar gaudint de l’oferta teatral i recorda que les entrades per a la jornada poètica teatral es poden adquirir anticipadament a l’OAC i al web agenda.el9nou.cat.

JornadapoeticaSeva

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva