Clear

0°C

Clear

Notícies d'ensenyament a l'Ajuntament de Seva

Hípica IrisCar ofereix un casal d’estiu d’equitació i un de natura i animals

Els nens i nenes podran aprendre la doma clàssica, la dona natural i fer excursions i jocs

Hípica Iriscar proposa per a aquest estiu dos casals: un sobre equitació i un altre sobre natura i animals de granja. Els casals tindran lloc durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, en dos períodes compresos entre el 24 de juny i el 9 d’agost i entre el 19 d’agost i el 6 de setembre.

El cost de cada casal varia en funció de l’horari escollit –matí fins a la 1, matí fins a les 3 i matí i tarda fins a les 5– i també si s’escull l’opció de quedar-se a dinar. En el cas del casal d’equitació, els infants poden inscriure’s a partir de 99 € la setmana, i en el casal granja a partir de 50 €. S’aplicaran descomptes del 10% en cas d’apuntar a un segon germà o si es tria fer una segona setmana. En el cas del casal d’equitació, també podran anar de colònies per un cost de 295 € la setmana.

Per inscriure’s i més informació, contacteu amb Hípica IrisCar al telèfon 697 44 70 85, enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o presencialment al camí Mas Albareda s/n de Seva.

 

      

Sortida jove al parc d’aventura Can Juliana. T’hi apuntes?

Els joves d’entre 13 i 17 anys podran inscriure’s a l’activitat fins al 16 de maig al Punt Jove

La Mancomunitat La Plana organitza de cara al proper dissabte 25 de maig una sortida per a joves al parc d’aventura Can Juliana. L’activitat, que començarà a les 9 del matí i durarà fins a les 17.30 h, constarà d’una partida de paintball i una Gimcana Boom, on el jovent assistent hi podrà participar per equips amb joves d’altres municipis.

Amb aquesta jornada, que aglutinarà joves de diverses edats i de diversos pobles com Balenyà, El Brull, Malla, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Miquel de Balenyà, Taradell, Tona, Viladrau i Seva, pretén ser un punt de cohesió per als joves fent-los gaudir alhora d’un dia d’activitats en plena natura.

L’activitat tindrà un cost de 10 € i està pensada per als joves d’entre 13 i 17 anys. Els interessats en participar-hi hauran de formalitzar la seva inscripció al Punt Jove abans del 16 de maig

La llar d’infants El Bressol obre període de preinscripcions per al curs 2019-2020

Començarà el pròxim dilluns, 13 de maig, i s’allargarà fins al divendres 24

La llar d’infants El Bressol obre el seu període de preinscripcions per al curs 2019-2020 del 13 al 24 de maig. Les persones que estiguin interessades hauran de demanar hora prèviament al centre trucant al telèfon 93 884 00 52, a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o presencialment (carrer Passeig Rafael Casanovas, 1). També podran visitar l’escola qualsevol dia de dilluns a divendres en l’horari comprès entre les 9 i les 17 h. Per fer la preinscripció serà necessari presentar a l’Ajuntament l’original i una fotocòpia del llibre de família i l’original i una fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant.

La metodologia utilitzada a El Bressol és l’experimentació i la manipulació, una tècnica que permet als infants aprendre a través de les pròpies experiències. Així doncs, aprofitant l’entorn de Seva, els nens i nenes aprendran amb sortides a espais propers com el mercat, el poble, els boscos o les fonts del municipi. Aquests entorns familiars i propers potencien la confiança, l’autoestima, la creativitat, la descoberta i les relacions efectives. Per més informació, visiteu la web de la llar d’infants: www.elbressol.seva.tv.

Si vas estudiar a l’escola Farigola, envia la teva foto!

El 25 de setembre de 1993 es va inaugurar l’edifici actual de l’escola Farigola. Per celebrar-ho, el centre està preparant una sèrie d’activitats que tenen com a objectiu reviure alguns dels moments més importants d’aquests 25 anys. Una de les activitats que s’estan preparant és recuperar les fotografies que es van fer els i les alumnes al finalitzar 6è i 8è. Si vas estudiar a l’escola Farigola, reuneix-te de nou amb els teus companys i companyes i torneu a fer la foto d’aquell final de curs!


Les fotos es poden enviar fins a la primera setmana de febrer al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Amb les fotos rebudes i les originals de l’època, exposades a l’entrada de l’escola, es farà una exposició oberta a tothom.


Aviat s’informarà de la resta d’actes d’aquesta celebració.

 

42592049 2396633443685343 3191866651817541632 o

Comencen les inscripcions a l’Aula d’Estudi

 Els infants i joves des de primer de Primària fins a quart d’ESO podran aprendre tècniques d’estudi i rebran un reforç per superar els estudis.

A partir del 12 de setembre comencen les inscripcions per l’Aula d’Estudi, que es realitza a la biblioteca els dimarts i els dijous de 17h a 20h. Les sessions s’iniciaran el proper 18 de setembre.

Aquest projecte té com a objectiu l’èxit escolar dels estudiants de Seva, a través de classes de reforç i l’oferiment de noves tècniques d’estudi. L’Aula està dirigida a infants i joves des de primer de Primària fins a quart de l’ESO.

Si voleu més informació, podeu dirigir-vos al Punt d’Informació Juvenil El Refugi, o trucant al telèfon 938 840 822.

T’oferim més de 10 cursos de lleure per ampliar la teva formació!

L’oferta 2018-2019 aglutina diversos àmbits com la meditació, la zumba, el ganxet, l’anglès, els treballs manuals, diferents idiomes i molt més. Inscripcions obertes a les oficines municipals fins al 14 de setembre

 

cursos formacio

 

L’Ajuntament de Seva ha impulsat una nova programació de cursos de lleure 2018-2019, que es realitzaran els pròxims mesos a la Sala Polivalent. Les inscripcions es poden fer fins al 14 de setembre a les oficines municipals. El preu de la matrícula per aquests és de 15 euros, i es pot fer efectiu a les oficines municipals, mentre que les mensualitats, s’han de lliurar directament al professor/a.

 

Cursos gratuïts

- Meditació i metafísica: del 9 d’octubre fins al 27 de novembre i del 9 d’abril al 28 de maig. Les classes seran els dimarts de 18.30 a 20h.
- Mitja i ganxet: els divendres de 15 a 19h.
- Manualitats per majors de 65 anys: els dimecres de 16 a 19h.

 

Cursos i tallers subvencionats

- Taller de psicomotricitat combinat amb exercicis de memòria que promouen l’estimulació cognitiva des de l’activitat física i la comunicació. L’inici serà el 2 d’octubre i les sessions seran els dimarts de 16 a 17.30h. El preu és de 18 euros per trimestre.
- Taller de català per majors de 60 anys on es treballa l’expressió escrita, la comprensió lectora i la comprensió oral de la llengua. L’inici serà el 4 d’octubre i les sessions es faran els dijous de 10 a 11.30h. El preu és de 18 euros per trimestre.
- Curs de català per estrangers a Seva amb classes dirigides a persones nouvingudes, alfabetitzades i no alfabetitzades al país d’origen. Les classes seran els dimarts de 15.15 a 16.45h. La matrícula és de 15 euros.
- Coneixement de la societat catalana i l’entorn amb l’objectiu de facilitar als estrangers que arriben a Catalunya els coneixements bàsics de la societat catalana i el municipi. Les dates són els dijous i divendres, del 18 de setembre al 22 de novembre amb l’horari de 15 a 17h. L’espai escollit per realitzat aquest curs és el Casal de Sant Miquel. Les inscripcions es poden fer a les Oficines EMD, al telèfon 93 812 49 42, o bé a l’Ajuntament de Seva. Per a més informació podeu contactar amb la Mancomunitat la Plana a través del telèfon 93 812 54 45.

 

Altres cursos

- Zumba: els dimarts de 20 a 21h. El preu és de 20 euros al mes.
- Anglès amb nivell d’iniciació per adults: els dimarts de 18.30 a 19.30h. El preu és de 20 euros al mes.
- Tai-txi: els dijous de 9.30 a 11h i els divendres de 19.30 a 21h. El preu és de 20 euros al mes.
- Ioga: els dijous de 18 a 19.15h. El preu és de 22 euros al mes.
- Anglès pràctic: els dimecres de 18 a 19.30h. El preu és de 20 al trimestre.
- Coral Bella Companya obre les portes a tothom que vulgui cantar. L’activitat és els dijous de 21 a 22.30h. Per més informació podeu trucar al 610 66 48 25.


Excepte cursos subvencionats per l’Ajuntament de Seva, el cobrament el fa la Mancomunitat la Plana via rebut bancari, mentre que cobrament del curs d’anglès pràctic es tramet des de l’Ajuntament del Brull.

L’oferta de les activitats està condicionada a un mínim de 8 persones inscrites a cadascuna de les propostes. Les places són limitades i seran ateses per rigorós ordre d’inscripció.

Formació de català per a persones estrangeres a Seva per al curs 18-19

Partint que el català és la principal eina de què disposen totes les persones nouvingudes per deixar de ser-ho, l’ajuntament de Seva, conjuntament amb el programa de Convivència de la Mancomunitat La Plana, organitza i ofereix un curs de català que s’iniciarà durant la primera setmana d’octubre i durarà fins al mes de juny. Aquest tindrà lloc els dimarts de 15 a 16:30 hores a la sala Polivalent.

El coneixement del català, de la societat catalana i del món laboral, són coneixements bàsics per obtenir el certificat d’acollida que emet la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

Aquest certificat és un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que és d’utilitat en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) o d’adquisició de la nacionalitat, entre d’altres. El mateix certificat pot ser d’utilitat a l’hora de buscar feina o de fer valer la formació i experiència.

Així mateix, a banda del català, enguany també s’ha programat el mòdul formatiu “Coneixement de la societat catalana i de l’entorn” per a estrangers de 18 hores que tindrà lloc els dijous i divendres del 18 d’octubre al 22 de novembre de 15 a 17 hores al Casal de Sant Miquel Balenyà. Aquest curs, finançat pel Fons Social Europeu, té per objectiu donar als estrangers arribats a Catalunya, els coneixements bàsics de la societat catalana i del municipi, els serveis públics, la llei d’estrangeria i els seus últims canvis, les tradicions catalanes, els drets i deures dels ciutadans/es, etc.

Les persones interessades han d'adreçar-se a formalitzar la inscripció a l’Ajuntament de Seva.

cartell catala i entorn SEVA 18 19

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva