Notícies d'ensenyament a l'Ajuntament de Seva

Organitzen cursos de premonitors, monitors i directors de lleure subvencionats pels joves del municipi

Els joves de Seva que s’hi inscriguin gaudiran d’una subvenció de 70 euros

La Mancomunitat La Plana organitza per aquest estiu cursos de premonitors, monitors i directors de lleure pels joves. Tots constaran d’una etapa lectiva, que començarà el juny o al juliol –segons el curs escollit– i d’una etapa de pràctiques en un casal d’estiu. Els joves del municipi de Seva que s’inscriguin en els cursos de monitors o directors gaudiran d’una subvenció de 70 euros.

Pel que fa al curs de premonitors, s’hi podran inscriure els joves a partir de 16 anys. El curs constarà de 24 hores de teoria (de l’1 al 5 de juliol) i 20 de pràctiques (durant el mes de juliol) i es realitzarà al Centre Cultural Costa i Font de Taradell de les 9 a les 14 h. Les inscripcions es podran fer fins al 21 de juny al Punt Jove del municipi i tindrà un cost de 20 € pels empadronats a Balenyà, El Brull, Malla, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau.

El curs de monitors de lleure infantil i juvenil està adreçat a joves de 18 a 30 anys i consta d’una etapa lectiva de 100 hores presencial i 50 virtual –tindrà lloc del 25 de juny al 22 de juliol–, i una etapa pràctica de 160 hores –s’haurà de realitzar durant el mes de juliol al matí–. També inclourà l’estada a una casa de colònies durant el cap de setmana del 20 i 21 de juliol. El curs es realitzarà a Can Licus de Tona de 15.30 a 19.30 h.

Per últim, el curs de directors està pensat per a joves de 18 a 29 anys i constarà d’una etapa lectiva de 134 hores presencial –del 25 de juny al 22 de juliol–, una estada en una casa de colònies el 20 i 21 de juliol, i una etapa pràctica de 120 hores que s’haurà de realitzar durant el mes de juliol al matí. El curs es farà a l’Ateneu Escola d’Adults de Balenyà de les 15.30 a les 19.30 h.

Pel que fa als preus, el del curs de monitors costarà 270 euros i el de directors 330. A ambdós preus se li ha de sumar 15 euros de gestió del títol i restar 70 euros, que estan subvencionats pels joves empadronats al municipi. En els dos casos, l’estada a la casa de colònies costarà 25 euros i les inscripcions es podran fer a través de la pàgina web www.quiralia.cat o al Punt Jove (curs de monitors fins al 14 de juny, curs de directors fins al 17).

 

Hípica IrisCar ofereix un casal d’estiu d’equitació i un de natura i animals

Els nens i nenes podran aprendre la doma clàssica, la dona natural i fer excursions i jocs

Hípica Iriscar proposa per a aquest estiu dos casals: un sobre equitació i un altre sobre natura i animals de granja. Els casals tindran lloc durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, en dos períodes compresos entre el 24 de juny i el 9 d’agost i entre el 19 d’agost i el 6 de setembre.

El cost de cada casal varia en funció de l’horari escollit –matí fins a la 1, matí fins a les 3 i matí i tarda fins a les 5– i també si s’escull l’opció de quedar-se a dinar. En el cas del casal d’equitació, els infants poden inscriure’s a partir de 99 € la setmana, i en el casal granja a partir de 50 €. S’aplicaran descomptes del 10% en cas d’apuntar a un segon germà o si es tria fer una segona setmana. En el cas del casal d’equitació, també podran anar de colònies per un cost de 295 € la setmana.

Per inscriure’s i més informació, contacteu amb Hípica IrisCar al telèfon 697 44 70 85, enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o presencialment al camí Mas Albareda s/n de Seva.

 

      

Sortida jove al parc d’aventura Can Juliana. T’hi apuntes?

Els joves d’entre 13 i 17 anys podran inscriure’s a l’activitat fins al 16 de maig al Punt Jove

La Mancomunitat La Plana organitza de cara al proper dissabte 25 de maig una sortida per a joves al parc d’aventura Can Juliana. L’activitat, que començarà a les 9 del matí i durarà fins a les 17.30 h, constarà d’una partida de paintball i una Gimcana Boom, on el jovent assistent hi podrà participar per equips amb joves d’altres municipis.

Amb aquesta jornada, que aglutinarà joves de diverses edats i de diversos pobles com Balenyà, El Brull, Malla, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Miquel de Balenyà, Taradell, Tona, Viladrau i Seva, pretén ser un punt de cohesió per als joves fent-los gaudir alhora d’un dia d’activitats en plena natura.

L’activitat tindrà un cost de 10 € i està pensada per als joves d’entre 13 i 17 anys. Els interessats en participar-hi hauran de formalitzar la seva inscripció al Punt Jove abans del 16 de maig

La llar d’infants El Bressol obre període de preinscripcions per al curs 2019-2020

Començarà el pròxim dilluns, 13 de maig, i s’allargarà fins al divendres 24

La llar d’infants El Bressol obre el seu període de preinscripcions per al curs 2019-2020 del 13 al 24 de maig. Les persones que estiguin interessades hauran de demanar hora prèviament al centre trucant al telèfon 93 884 00 52, a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o presencialment (carrer Passeig Rafael Casanovas, 1). També podran visitar l’escola qualsevol dia de dilluns a divendres en l’horari comprès entre les 9 i les 17 h. Per fer la preinscripció serà necessari presentar a l’Ajuntament l’original i una fotocòpia del llibre de família i l’original i una fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant.

La metodologia utilitzada a El Bressol és l’experimentació i la manipulació, una tècnica que permet als infants aprendre a través de les pròpies experiències. Així doncs, aprofitant l’entorn de Seva, els nens i nenes aprendran amb sortides a espais propers com el mercat, el poble, els boscos o les fonts del municipi. Aquests entorns familiars i propers potencien la confiança, l’autoestima, la creativitat, la descoberta i les relacions efectives. Per més informació, visiteu la web de la llar d’infants: www.elbressol.seva.tv.

Si vas estudiar a l’escola Farigola, envia la teva foto!

El 25 de setembre de 1993 es va inaugurar l’edifici actual de l’escola Farigola. Per celebrar-ho, el centre està preparant una sèrie d’activitats que tenen com a objectiu reviure alguns dels moments més importants d’aquests 25 anys. Una de les activitats que s’estan preparant és recuperar les fotografies que es van fer els i les alumnes al finalitzar 6è i 8è. Si vas estudiar a l’escola Farigola, reuneix-te de nou amb els teus companys i companyes i torneu a fer la foto d’aquell final de curs!


Les fotos es poden enviar fins a la primera setmana de febrer al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Amb les fotos rebudes i les originals de l’època, exposades a l’entrada de l’escola, es farà una exposició oberta a tothom.


Aviat s’informarà de la resta d’actes d’aquesta celebració.

 

42592049 2396633443685343 3191866651817541632 o

Comencen les inscripcions a l’Aula d’Estudi

 Els infants i joves des de primer de Primària fins a quart d’ESO podran aprendre tècniques d’estudi i rebran un reforç per superar els estudis.

A partir del 12 de setembre comencen les inscripcions per l’Aula d’Estudi, que es realitza a la biblioteca els dimarts i els dijous de 17h a 20h. Les sessions s’iniciaran el proper 18 de setembre.

Aquest projecte té com a objectiu l’èxit escolar dels estudiants de Seva, a través de classes de reforç i l’oferiment de noves tècniques d’estudi. L’Aula està dirigida a infants i joves des de primer de Primària fins a quart de l’ESO.

Si voleu més informació, podeu dirigir-vos al Punt d’Informació Juvenil El Refugi, o trucant al telèfon 938 840 822.

T’oferim més de 10 cursos de lleure per ampliar la teva formació!

L’oferta 2018-2019 aglutina diversos àmbits com la meditació, la zumba, el ganxet, l’anglès, els treballs manuals, diferents idiomes i molt més. Inscripcions obertes a les oficines municipals fins al 14 de setembre

 

cursos formacio

 

L’Ajuntament de Seva ha impulsat una nova programació de cursos de lleure 2018-2019, que es realitzaran els pròxims mesos a la Sala Polivalent. Les inscripcions es poden fer fins al 14 de setembre a les oficines municipals. El preu de la matrícula per aquests és de 15 euros, i es pot fer efectiu a les oficines municipals, mentre que les mensualitats, s’han de lliurar directament al professor/a.

 

Cursos gratuïts

- Meditació i metafísica: del 9 d’octubre fins al 27 de novembre i del 9 d’abril al 28 de maig. Les classes seran els dimarts de 18.30 a 20h.
- Mitja i ganxet: els divendres de 15 a 19h.
- Manualitats per majors de 65 anys: els dimecres de 16 a 19h.

 

Cursos i tallers subvencionats

- Taller de psicomotricitat combinat amb exercicis de memòria que promouen l’estimulació cognitiva des de l’activitat física i la comunicació. L’inici serà el 2 d’octubre i les sessions seran els dimarts de 16 a 17.30h. El preu és de 18 euros per trimestre.
- Taller de català per majors de 60 anys on es treballa l’expressió escrita, la comprensió lectora i la comprensió oral de la llengua. L’inici serà el 4 d’octubre i les sessions es faran els dijous de 10 a 11.30h. El preu és de 18 euros per trimestre.
- Curs de català per estrangers a Seva amb classes dirigides a persones nouvingudes, alfabetitzades i no alfabetitzades al país d’origen. Les classes seran els dimarts de 15.15 a 16.45h. La matrícula és de 15 euros.
- Coneixement de la societat catalana i l’entorn amb l’objectiu de facilitar als estrangers que arriben a Catalunya els coneixements bàsics de la societat catalana i el municipi. Les dates són els dijous i divendres, del 18 de setembre al 22 de novembre amb l’horari de 15 a 17h. L’espai escollit per realitzat aquest curs és el Casal de Sant Miquel. Les inscripcions es poden fer a les Oficines EMD, al telèfon 93 812 49 42, o bé a l’Ajuntament de Seva. Per a més informació podeu contactar amb la Mancomunitat la Plana a través del telèfon 93 812 54 45.

 

Altres cursos

- Zumba: els dimarts de 20 a 21h. El preu és de 20 euros al mes.
- Anglès amb nivell d’iniciació per adults: els dimarts de 18.30 a 19.30h. El preu és de 20 euros al mes.
- Tai-txi: els dijous de 9.30 a 11h i els divendres de 19.30 a 21h. El preu és de 20 euros al mes.
- Ioga: els dijous de 18 a 19.15h. El preu és de 22 euros al mes.
- Anglès pràctic: els dimecres de 18 a 19.30h. El preu és de 20 al trimestre.
- Coral Bella Companya obre les portes a tothom que vulgui cantar. L’activitat és els dijous de 21 a 22.30h. Per més informació podeu trucar al 610 66 48 25.


Excepte cursos subvencionats per l’Ajuntament de Seva, el cobrament el fa la Mancomunitat la Plana via rebut bancari, mentre que cobrament del curs d’anglès pràctic es tramet des de l’Ajuntament del Brull.

L’oferta de les activitats està condicionada a un mínim de 8 persones inscrites a cadascuna de les propostes. Les places són limitades i seran ateses per rigorós ordre d’inscripció.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva