Notícies d'obres i urbanisme de l'Ajuntament de Seva

L’Ajuntament adequa diverses zones del municipi amb l’objectiu de millorar la seva accessibilitat

S’ha condicionat una de les voreres del passeig Rafael de Casanovas per tal que les persones amb mobilitat reduïda o aquelles que circulin amb un cotxet d’infants no tinguin dificultats per transitar

L’Ajuntament de Seva continua treballant per millorar la via pública del municipi. En aquesta ocasió, el consistori ha adequat una de les voreres del passeig Rafael de Casanovas, 7, concretament aquella que fa cantonada amb el carrer Campanar. L’actuació, amb una longitud de 150 metres, té com a objectiu fer més amable, accessible i eficient aquesta zona del municipi per tal que les persones amb mobilitat reduïda o aquelles que circulin amb cotxets d’infants no tinguin cap mena de dificultats per transitar.

L’execució de la urbanització pren especial importància amb la posada en servei del nou emplaçament del CAP dins del nou àmbit urbanístic de l’illa sociosanitària en el nucli urbà de Seva, a la vegada que millora la comunicació dels vianants entre el carrer Font dels Sors i la plaça de la Creu. D’aquesta manera, la nova vorera millora l’accés no només als nous consultoris sinó també a la llar d’infants El Bressol i als pisos socials de Can Manyosa.

 

voreres voreres3

Nova senyalització viària a la carretera que va des de la urbanització d'El Montanyà fins a la urbanització del Pinós

Els treballs han consistit a pintar les línies per delimitar els carrils i els vorals

La senyalització viària horitzontal en les vies públiques és, juntament amb la senyalització vertical, una ajuda pels conductors i conductores i un dels factors més importants que incideixen sobre la seguretat viària. En aquest sentit, l'Ajuntament de Seva ha dotat d'una nova senyalització viària horitzontal la carretera que va des de la urbanització d'El Montanyà  fins a la urbanització del Pinós, amb l'objectiu de dotar la zona d'una major seguretat, eficiència i comoditat de la circulació. Els treballs han consistit a pintar les línies per delimitar els carrils i els vorals.

Aquests treballs de millora de seguretat s'han realitzat ja que anteriorment la carretera no comptava amb aquestes marques viàries, fet que produïa que davant de situacions meteorològiques adverses, com boira espessa o pluja intensa, no es pogués veure correctament la carretera.

 

 0c859fca 15ce 4eaf a075 83bfd0c58878   0b0c8fd4 1edd 43ad b9f7 adaca498113f

L'Ajuntament instal·la una barana de seguretat al carrer de Dalt

A la vegada serveix per millorar la imatge de la zona gràcies als seus elements decoratius

L'Ajuntament de Seva continua amb els treballs de millora al municipi per tal de dotar la vila amb un major nombre d'elements de seguretat. Recentment s’ha col·locat una barana de forja amb elements decoratius i amb pilars d’obra revestits amb pedra de Seva, en una zona del carrer de Dalt, exactament on es troben els pisos socials. L'objectiu és donar una major seguretat al mur que hi ha en aquesta zona, així com millorar la seva estètica.

Tot plegat fa que aquest espai esdevingui una zona de passeig més segura.

 

IMG 1857

L’Ajuntament millora les xarxes de telecomunicacions de l’avinguda Onze de Setembre i ronda Pintor Mombrú

 

S’han soterrat les línies aèries amb l’objectiu d’evitar incidències causades per la meteorologia o l’acció humana

L’Ajuntament continua treballant per a millorar de les xarxes de telecomunicacions a Seva. L’última acció ha consistit en el soterrament dela xarxa de telecomunicacions de l’avinguda Onze de Setembre i Ronda Pintor Mombrú. En concret, s’han substituït les línies àries, les quals estan condicionades per la meteorologia i per l’acció humana, per unes de soterrades. En aquestes últimes, s’eviten les inclemències del temps i registren unes taxes més baixes d’incidències respecte a les línies aèries. Les obres s’han realitzat per l’empresa Arjant Construccions, S.L. per un import de 10.926,10 euros.

 

Captura de pantalla 2018 12 17 a las 9.18.05

Nou asfaltat en un tram del carrer que enllaça Can Garriga i Pinós

 

Darrerament també s’ha arranjat el paviment de la pista poliesportiva

Des de la Regidoria d’Urbanisme es continua treballant per al bon manteniment de la via i els espais públics del municipi. En aquest sentit, durant els darrers dies s’ha dut a terme el reasfaltat d’un tram del carrer Joan Miró, via que connecta les urbanitzacions de Can Garriga i Pinós. Les obres, efectuades a càrrec de l’empresa Agustí y Masoliver S.A (AMSA), han tingut un cost de 23.593,79 euros. “Les condicions meteorològiques i el pas dels vehicles havien produït un desgast de l’antic ferm. Amb el nou asfaltat es continuarà vetllant per la seguretat de tots aquells vehicles que hi circulen cada dia”, explica l’alcalde de Seva, Xavier Rierola.

WhatsApp Image 2018 09 25 at 13.26.25

 

Nova pavimentació de la pista poliesportiva

Aquest mes de setembre l’Ajuntament també ha realitzat una intervenció a la pista poliesportiva, en aquest cas, s’ha renovat i arranjat el paviment malmès “per tal que es pugui realitzar una bona pràctica de l’esport i amb les millors condicions possibles”, explica Rierola.

WhatsApp Image 2018 09 27 at 14.57.57 3

L’Ajuntament bateja una de les rotondes del poble amb el nom “1 d’octubre 2017”

 

L’acte oficial de bateig tindrà lloc el diumenge 30 de setembre i constarà d’un breu parlament de l’alcalde de Seva, Xavier Rierola i la cantada de l’himne dels Segadors per part de la Coral Bella Companyia, entre altres actes

El diumenge 30 de setembre Seva viurà un dels actes més simbòlics i emotius dels últims anys: posar el nom d’1 d’octubre 2017 a una de les rotondes de la vila. En un context festiu i popular, l’Ajuntament farà oficial la nova denominació d’aquest emplaçament a fi de retre un homenatge a la simbòlica data del Referèndum sobre la independència de Catalunya. L’acte consistirà en un breu parlament de l’alcalde del municipi, Xavier Rierola, i una cantada de l’himne dels Segadors i del Cant dels Ocells per part de la Coral Bella Companyia. En acabat, tothom qui vulgui podrà emprendre camí cap a l’escola Farigola, on es van dur a terme les votacions del Referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

“El bateig amb el nom 1 d’octubre de 2017 es deu a la voluntat del consistori de recordar la valentia i compromís democràtic dels centenars de persones del municipi i els milers de ciutadans d’arreu del país que van deixar-se la pell per defensar el dret a decidir lliurement dels catalans”, explica Xavier Rierola, alcalde de Seva.

 

Cartell 30 de setembre

 

[Avís] El carrer Joan Miró romandrà tallat per obres el dilluns 24 de 7 a 18h

 

 

 

El dilluns 24 de setembre, de 07 a 18h, la via de baixada des de la sortida de la urbanització Can Garriga fins a l'entrada la urbanització del Pinós, romandrà tancada a causa dels treballs de manteniment de l'asfalt de la via. En concret, els trams que tindran prohibida la circulació seran des del carrer Joan Miró, 81, fins al carrer Joan Miró, 97. 

 

Disculpeu les molèsties.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva