Clear

21°C

Clear

Notícies d'obres i urbanisme de l'Ajuntament de Seva

[Avís] El carrer Joan Miró romandrà tallat per obres el dilluns 24 de 7 a 18h

 

 

 

El dilluns 24 de setembre, de 07 a 18h, la via de baixada des de la sortida de la urbanització Can Garriga fins a l'entrada la urbanització del Pinós, romandrà tancada a causa dels treballs de manteniment de l'asfalt de la via. En concret, els trams que tindran prohibida la circulació seran des del carrer Joan Miró, 81, fins al carrer Joan Miró, 97. 

 

Disculpeu les molèsties.

L'Ajuntament impulsa millores a l'Escola Farigola

Aquesta intervenció s'emmarca en la voluntat del govern municipal de realitzar accions per garantir un estat òptim del centre educatiu. El cost de l'actuació ha esta de 5.227,20 euros.

Abans de l'inici de curs, l'Ajuntament de Seva va finalitzar els treballs de millora a l'Escola Farigola. Després de detectar que part de la infraestructura estava malmesa pel lògic desgast del pas del temps i per les pluges intenses d'aquest any 2018, el consistori ha dut a terme una sèrie d'actuacions:

  • Impermeabilització de la claraboia que dóna a l’interior i repàs de teulada.
  • Segellat de l'interior de la claraboia i segellat dels sistemes de canonades dels desguassos.
  • Neteja i comprovació dels desguassos i la seva evacuació de la canal exterior.
  • Tractament de les juntes de la canal per tal d’allargar el seu estat de conservació.
  • Extracció de la junta malmesa i col·locació del sistema de segellat Sikadur Combiflex-E.

EscolaFarigolaSeva

Tancats de fusta a l'àrea de deixalles del carrer Josep Trueta

Per tal de millorar la imatge i la sensació d'ordre i delimitar correctament les zones amb contenidors, l'Ajuntament va ampliar i tancar aquesta zona amb portes.

Des del consistori s'ha fet entrega de claus als veïns i veïnes dels carrers pròxims a l'àrea de deixalles del carrer Josep Trueta per tal que puguin fer ús d'aquesta àrea d'aportació de residus. En el cas que algun sevenc o sevenca dels carrers Josep Trueta, Av. Pau Casals, Àngel Guimerà, Salvador Dalí, Montserrat Caballé o Marina no disposi encara de claus, pot passar a recollir-les a les dependències municipals.

DeixallesSeva1

DeixallesSeva2

Tancament perimetral del parc infantil de la Plaça de la Creu

L'Ajuntament impulsa millores en aquesta zona d'esbarjo per tal d'augmentar la seguretat dels infants que hi juguen.

El consistori va completar la instal·lació d'una tanca de fusta al parc infantil situat a la Plaça de la Creu. Els accessos principals situats en aquesta zona també han quedat assegurats mitjançant la instal·lació de tres portes de les mateixes característiques de la resta de la tanca, permetent així una fàcil entrada i sortida del recinte i mantenint les màximes condicions de seguretat.

ParcInfantilSeva1

ParcInfantilSeva2

ParcInfantilSeva3

Millores al cementiri de Seva

A fi de seguir avançant en la posada a punt de l'espai públic, l'Ajuntament ha dut a terme l’arranjament de la zona verda d'aquest recinte.

Els treballs han consistit en la instal·lació de nous aspersors de rec d'aigua, l'afegiment de terra i la replantació amb gespa de quatre parterres de la part antiga del cementiri. L'actuació, doncs, ha permès netejar i endreçar la zona verda amb l’objectiu d’embellir el recinte i oferir-ne un estat òptim als usuaris i usuàries.

CementiriSeva1

CementiriSeva2

Arranjament de cinc camins municipals

Aquestes vies, distribuïdes per diverses zones de Seva, han requerit una actuació governamental per tal d'adequar i millorar els seus respectius estats de conservació.

La Diputació de Barcelona va concedir un ajut econòmic de 45.348,26 euros a l'Ajuntament de Seva per a la millora i el manteniment d'aquestes àrees, responent així a la necessitat de garantir una mobilitat adequada per a la població en l'àmbit rural.

Aquest ajut s'emmarca dins el Programa complementari de millora de camins locals del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, d'acord amb el dictamen aprovat per la Junta de Govern de la DIBA.

Quins han sigut els àmbits d'actuació?

  • Camí del cementiri
  • Camí de la depuradora fins a Can Có
  • Camí antic de Seva al Brull
  • Camí de Mecanitzats Nuri fins a les Piscines
  • Camí de l'Albareda fins a L'Aranyó

ArranjamentCaminsSeva

Neteja de parcel·les de l'Ajuntament

El consistori treballa per vetllar pel bon estat de conservació de solars i parcel·les de titularitat municipal.

A fi d’aconseguir que tots els espais públics compleixin les condicions òptimes de seguretat, salubritat i imatge, l'Ajuntament ha netejat diverses parcel·les i terrenys per tal de seguir protegint l'entorn urbà de Seva. Així doncs, el manteniment d’una via pública de qualitat continua ocupant, des del primer dia, una posició central entre les prioritats del govern municipal.

Si arriba el foc, estàs preparat?

Amb l'objectiu de protegir les persones i els béns ubicats dins dels terrenys forestals, l'Ajuntament recorda l'obligatorietat de complir la Llei de prevenció d'incendis forestals.

Osona és una comarca de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal, per això cal prendre precaucions en urbanitzacions sense continuïtat amb la trama urbana. Podeu trobar més informació complementària i consells al web incendis.gencat.cat.

NetejaParcelesSeva

NetejaParcelesSeva2

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva