La Diputació de Barcelona elabora un monogràfic sobre la pràctica i la freqüència d'exercici físic en adolescents de la província
El monogràfic ha estat elaborat per l’àrea d’Igualtat i Sostenibilitat ha tingut en compte diferents factors com són el poble o ciutat on viuen, la situació familiar i/o econòmica, l'edat o l'origen, si està aprop o no d'unes instal·lacions esportives entre d'altres.
Amb aquest treball, volen donar a conèixer els factors individuals i d'entorn relacionats amb la pràctica esportiva dels i de les adolescents (amb perspectiva de gènere) i que ofereix recomanacions per a engegar intervencions efectives de polítiques locals de salut, urbanisme i joventut.
D’aquesta manera pretenen també que pugui ser d’utilitat per a fomentar entorns que promoguin que els i les adolescents incorporin l'esport i l'activitat física, necessaris per a gaudir d'una bona salut, en els seus hàbits diaris.
L'Organització Mundial de la Salut recomana que la població adolescent faci almenys 60 minuts al dia d'exercici físic però més del 80% d'adolescents no segueix aquesta indicació, especialment les noies. És per això que aquesta monografia (que integra tres estudis derivats de l'Enquesta d'hàbits relacionats amb la salut a alumnes de 4 d'ESO) incideix sobre els determinants urbanístics i locals que poden facilitar que el col·lectiu adolescent practiqui més esport i activitat física.
Podeu trobar el document en aquest enllaç.