Seva s’uneix al projecte Talent i Noves Oportunitats per transformar els sectors agroalimentari i del metall

Dijous, 30 de setembre de 2021

Aquest dimarts es va presentar el pla d'acció dels 24 pobles osonencs que se sumen al programa TOP - Talent.

L'Ajuntament de Seva s'ha adherit al programa TOP - Talent, juntament amb uns altres 23 ajuntaments de la comarca d'Osona. El pla d'acció d'aquest programa es va presentar aquest dimarts, 28 de setembre, a la casa de cultura El Mallol de Sant Hipòlit de Voltregà. L’objectiu del programa, que va arrencar a principis del 2021, és contribuir a la transformació del model productiu del sector del metall i agroalimentari de la comarca.

Els municipis que s’han adherit al pla d’acció són: Balenyà, El Brull, Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Gurb, Malla, Masies de Roda, Masies de Voltregà, Muntanyola, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, l'EMD Sant Miquel de Balenyà, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tavèrnoles, Tona, Vic i Vilanova de Sau. Tots ells han decidit agrupar-se per tal d’optimitzar recursos i afavorir l’impacte territorial.

El pla d’acció, que compta amb un finançament de 380.000 euros procedents de la Diputació de Barcelona, estarà liderat per l’Ajuntament de Vic i l’executarà Creacció, Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement i la Mancomunitat La Plana. 

El projecte Talent i Noves Oportunitats s’emmarca en el programa específic “Treball, Talent i Tecnologia” i té per objectiu contribuir a la transformació dels sectors del metall i agroalimentari, promovent la reconversió de les empreses dels dos sectors i crear nous models empresarials més innovadors, sostenibles i competitius que generin ocupació de més qualitat. El projecte posa el focus en la transformació digital, l’ecosistema i la simbiosi empresarials com a palanques transformadores. 

Els resultats del primer semestre 

El programa va arrencar a inicis d’aquest any amb l’anàlisi i diagnosi de la situació dels sectors del metall i agroalimentari a Osona, a través d’enquestes i visites a empreses, per tal de dissenyar accions alineades amb les necessitats del mercat, identificar les oportunitats de negoci, els perfils professionals més demandats actuals i de futur i conèixer el nivell de maduresa digital de les empreses. 

Després del diagnòstic inicial, s’han començat a executar ja les primeres accions. A dia d’avui i amb el col·lectiu persones, s’han dissenyat 4 tallers per fomentar les vocacions industrials i tecnològiques que es començaran a impartir durant aquest proper curs escolar 21/22, s’han realitzat 5 tallers de digitalització bàsica per a persones desocupades amb un total de 42 participants i s’han realitzat dues formacions professionalitzadores en àmbits com la soldadura i la peixateria amb un total de 21 participants. Amb el col·lectiu empreses, s’han realitzat 4 webinars amb experts de diferents àmbits del sector tecnològic (Agenda de transformació digital), s’han atès 22 empreses en el marc del servei d’acompanyament en els processos de transició digital i s’ha obert la convocatòria de subvencions per fomentar la contractació de llocs de treball per a persones desocupades de llarga durada i persones en situació de precarietat laboral. 

 

Darrera actualització: 30.09.2021 | 13:25